Gépház jelentkezik

Hirtelen egészen látványosan megugrott a látogatók száma, aztán a statisztikából (az áthivatkozásokból) pillanatok alatt kiderült: feltett valaki az ő blogjára, mint említésre méltót, erre elkezdtek jönni az emberek. Úgyhogy köszönet a Tokyo Reloaded blognak, köszönet bonakovacs-nak, de persze előtte köszönet komavary-nak (Zipangu) és mindenki másnak is. És akkor már összeszedtem magam és megnéztem végre a WordPress egyéb részeit is a posztíráson kívül, és kicsit kipofoztam a linkeket.

Mindenféle vicces írásokat terveztem, de megint bedagadt a fülem. A kokas csípje meg.

3 thoughts on “Gépház jelentkezik

  1. Kedves Szabolcs!

    Ne haragudj, hogy csak úgy ide írok, miközben nem is a bejegyzésedet kommentálom, de más módot sajnos nem találtam arra, hogy kérdezzek Tőled. Egy ismerősöm ajánlott Téged, hogy Te talán tudnál nekem segíteni. Még 2 éve vett a japán tanárom nekem egy Sharp Papirus PW-AT750 típusú szótárgépet. Most azonban szeretnék venni bele egy teljesen üres 4 gigás kártyát. Szeretnék könyvet olvasni rajta és azt mondták nekem, hogy az elvileg nem lenne gond (tényleg, a pdf-et meg a word-ot is beolvassa, nem?), de amikor említettem, hogy szótárprogramot is szeretnék rá rakni, akkor már kissé kérdésessé vált a válasz. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet rá egyáltalán nem eredeti szótárprogramot tenni és futna is rajta? És ha igen, a netről honnan lehetne rá letölteni? A géphez kapható két eredeti kártya, egy francia-japán és egy német-japán, de nem igazán szeretném megvenni őket, szeretném minél olcsóbban megoldani (a 4 gigás kártya adapterrel így sem lesz olcsó) És ez a könyvolvasás dolog pontosan hogy működne rajta? Jaj de szuper lenne Anne Rice-ot olvasni a vonaton :)
    Hálás lennék, ha elmagyaráznád nekem, hogy is működne ez pontosan, mert nem szeretnék fölöslegesen pénzt kiadni a kártyára.
    Bocsánat a szóáradatért ^^”” Szia :)

    Adrienn

  2. 1. Kerestél-e kövirózsát? (fülfüvet…)
    2. Lécci erősítsd meg ezt az őrületet az 5,5 cm-es és kétélű késekkel kapcsolatban. (Mármint, hogy ami itt 8,5 cm, a fegyvernek minősülő kés mérete, az Japánban 5,5 cm, és 1 évi börtön járhat a viseléséért. Kiindulópont a társblogban, ami miatt lassan globálmédia leszel.) Van-e ennek valami eredete? Hogy a II vilháb elvesztése miatti kardtilalmat kicsit túllihegik?
    És akkor nem beszéltem a döbbenetmről, hogy a tókiói uszodában óránként 10 percre ki kell menni a medencéből. Ilyenről nem meséltél a nyári, családos “beach” látogatás kapcsán…

  3. 1. Nem. Viszont elmentem orvoshoz… :-)
    2. Igen, tavaly októberben szigorítottak a törvényen, addig 15 cm-ig voltak toleránsak. Angol nyelvű, hitelesnek tűnő tudósítást az Associated Presstől találtam (http://www.breitbart.com/article.php?id=D93UJ50G0&show_article=1&catnum=0). Azt azért tudni kell, hogy viszont cserébe roppant toleránsak a bicskákkal szemben (sőt, a pillangókésekkel szemben is), és egyelőre még nem nagyon hallottam, hogy bárkit ilyen miatt lecsuktak volna (volt fél év türelmi időszak is).
    Egyébként meg nem a II.vh. meg kardtilalom (pont katanát lehet engedéllyel tartani, más kardot nem), hanem az elmúlt években volt aggasztóan sok késelős ámokfutó, és például az egyik friss, 2007-es 13 centis kést használt (és akkor ugye 15-ig volt engedélyezve) és elég nagy kárt okozott az áldozatokban.

Leave a Reply