Teszkó és meki

Aki ismer, tudja, hogy Magyarországon egyáltalán nem vagyok nagy rajongója e két cégnek, konkrétan teszkóba nem vagyok hajlandó betenni a lábamat, a MacDonalds meg egyszerűen száraz, drága és vacak.

Itt kicsit másképp van. Az egyik, hogy itt a Tesco nem a piac letarolója, hanem egy megtűrt kis vacak szereplő, Tokió környékén, összesen néhány üzlettel, megaáruházak nélkül. Igazából itt se nagyon járok teszkóba, de van egy nem túl messze, és például zöldségekben jók, meg van néhány sajátmárkás termékük (például joghurt). Így néz ki a japáni teszkó:

A mekivel meg az van, hogy persze csak azon élni itt sem jó ötlet, de néhány területen sokkal jobbak. Először is, sokkal viccesebben néz ki (már a felirat), és sokkal fegyelmezettebben sorakoznak az emberek (és felveszik nagyon gyorsan a rendelést, és félreállítanak, hogy mindjárt készül, és veszik fel a következőt, nagyon gyorsan halad a sor):

Aztán van egy sor más termék, egy része pont az árlista alján, van olyan, ami mindig (mint mostanában a Shaka Shaka Chicken), más részük idényjelleggel (elnézést az ócska képért):

És vannak a drágább szendvicsek közt is egyrészt finom, megbízhatóan visszatérő idényjellegű dolgok, mint például a már megénekelt cukimi burger, vagy a falánkaknak szánt Mega Mac … bár most próbálom nagyon szigorúan fogni magam, egy hónap alatt egyetlen nagy burgert ettem csak, mert ki kellett próbálni (Big Chicken), és semennyi jégkrémet, hanem csak ezt a százjenes Chicken Crisp-et:

 

2 thoughts on “Teszkó és meki

  1. Most lebuktak azok a keleti népek. 25 óra. (lásd Teszkó ablak) A szorgalom és a napkibővítő remek importcikkek lehetnének nálunk.
    Nem is emlékszem, hogy láttam bárhol ilyen különösen megadott nyitvatartási időt. (Világutazók, valaki?)
    Másoknak is tetszett: http://blog.travellerspoint.com/119/

    Félhivatalos források szerint Sabolc számtalan vicces japáni táblát (pl. “gyalogosok szakszerű elütése kerékpárral”) örökített meg. Kérünk képeket. :)

  2. A 25 órára egyébként van itthoni viccen kívüli alkalmazás: olyan cégeknél (jellemzően a közlekedés), ahol menetrendek, ráadásul több eltérő van, így célszerűbb nem éjfélkor váltani a napot, hanem utána 2-3 felé. Ahol már 3-4 évtizede van számítástechnikai háttér, ott érhetők tetten az ilyen 25:10-es indőpontok (már csak a rendszeren belül), ez egyszerűen éjjel egy óra tíz, de még “ügyvitelileg” az előző nap szabályai szerint. Hogy fentebb is így értették-e (zárás éjjel egykor), azt nem tudom, de a téli/nyári óraállítást (ma már felesleges stresszforrás) sem éjfélkor lépjük meg.

Leave a Reply