Shakey’s in Kichijoji

Ma ettem fahéjas-diós-mazsolás-almás-mandulás-vaníliapudingos pizzát. Meg fahéjas-banános-vaníliapudingos pizzát. És ízlett.

Most megyek és felmetszem a hasamat.

———————————————

Az úgy kezdődött, hogy igazából én alig eszem itt kenyeret, krumplit se igazán, rizs meg tészta játszik főleg, de egy jó pizza kezdett már ugyancsak hiányozni. Rémlett, mintha Kicsidzsódzsiban lett volna Shakey’s, bár az nem igaz, hogy pont oda indultam, csak emlékeztem, hogy tényleg nyüzsi hely az állomás környéke mindenféle finomsággal, úgyhogy együnk már egyszer valami rendeset.

Igenám, de azt nem lehet, hogy csak úgy bezabáljak, úgyhogy legyen benne valami sport, jól kigondoltam, hogy akkor menjünk el gyalog Kicsidzsódzsiig, alig hat kilométer. Így is lett, bóklásztam egy kicsit, találtam egy mexikói éttermet, ami svédasztalt hirdetett (de kicsit sem nézett ki biztatóan és teljesen üres volt), meg egy másik hamburgerest, amiről kiderült, hogy csak a salátabár meg a desszertek svédasztal (a fénykép a salátabárról körülbelül annyira volt vonzó, mint egy külszíni fejtés). És aztán szembejött a Shakey’s.

Aki olvasta a régi naplót, tudja, hogy régen, amikor már megvesztünk valami pizzaszerűért meg normálisabb adagokért, akkor hétközben elmentünk a “600 yenért egyél annyi pizzát meg krumplit meg ócska spagettit, amennyit csak bírsz” akciót enni, és hát igazából sose volt teljesen jó érzés, mert botrányosan rossz pizzákat ettünk még sokkal rosszabb spagettivel, és csak negyedikre jöttünk rá, hogy a víz ingyen van, nem kell megfulladni. (Amennyire tudom, már a mi tanáraink is a Shakey’sbe jártak anno jóllakni.)

A Shakey’s Pizza hétvégén is svédasztalt kínál, de dupla áron. Diákként soha el nem mentem, de úgy rémlett, hogy kicsit normálisabb választékot kínálnak (annyira azért nem), úgyhogy eccerélünk felkiáltással beültem. És tényleg sokkal jobb élmény volt, mint régen. És nagyon büszke vagyok rá, hogy nem ettem betegre magam, de muszáj volt kipróbálni a rántottás pizzát, a virslis-krumplis pizzát, a gombás-sajtos-tojásos pizzát, a garnélarákos pizzát (a halikrásat most kihagytam), illetve hát a fentebb említett édes pizzákat.

És hogy jobb legyen a lelkiismeretem, hazafelé is gyalog mentem.

One thought on “Shakey’s in Kichijoji

  1. Ez az első két “förtelem” inkább desszert mint főétel, de ha jólesett egészségedre! :)
    Amúgy élsz még?? :-D

Leave a Reply