Pjúúúúúúúúúú, gatata, za-za-za-zan

Van ugye az időjárás-előrejelzős oldal, én ezt szoktam nézni (ahelyett, hogy kinéznék az ablakon):

Yokohama weather

Na, ennek a jobb oldalán van egy ilyen onlány chat-szerűség, ahová a pógár beírhatja, hogy hogy érzi magát. Most éppen mocskos nagy vihar van – az oldal visszafogottan csak annyit ír, hogy “különösen erős délnyugati szél” meg “2,5-5 méteres hullámok”, de épp a házat bontja a szél körülöttem. Ja, meg ugye pont a fejünkre szakad az égbolt a tájfun közepén, az oldal pedig mértéktartó módon 90 százalékos esőt valószínűsít. (Kis igaza van, a hurrikánnak is van egy csendes közepe, lehet, hogy beleszámolták?)

Na, de vissza a lényeghez, japáni lakos (Yokohama város, Szakae kerület) betwittelte, hogy érzi magát (lásd a címet). Pjúú, mi?

  • kinoo
  • ビュウゥゥゥゥーーーー、ガタタッ、ザッザッザンザン 21時54分 神奈川 横浜市栄区 雨強し(雨強し)

— Update —

Tény, hogy mostanra nem nagyon esik, de itt közben a szél lassan lebontja a lakótelepet. Nagyjából az összes bicikli felborult, egy-két motor is, a fák meglepően jól bírják, de utoljára ehhez hasonló szelet a legelső ősszel láttam, 1995-ben.

A vicc, hogy mivel földrengésből volt már sok, ilyen viharból meg nem annyira, esküszöm, ijesztőbb. Vagy legalábbis nehezebb tőle aludni, mert sokkal tovább tart…

One thought on “Pjúúúúúúúúúú, gatata, za-za-za-zan

  1. Emlékszem egy ilyenre, az ablak alatt, háttal a falnak, a földön ülve töltöttem az egész éjszakát, kivéve, mikor a törölközőkből csavargattam a vizet*. Lábamnál a bekészített hátizsák, amit a tv folyamatosan ismételt utasításai alapján csomagoltam be az esetleges kitelepítéshez. Nagyon ijesztő volt, legalább annyira, mint a 96-os földrengés, de szerencsére nem hagyott ahhoz hasonló (hetekig tartó) traumát.
    Tartsatok ki (te meg a ház :)).

    * Mert a szél átpréselte az esőt az ablakok szélénél valahogy, folyt be a víz, az összes törölközőmmel próbáltam eltömködni, hogy ne ázzon el a tatami.

Leave a Reply