Matsumoto – Narai

Délutánra hivatalosak voltunk az Uszagijába, Naraiba, de délelőtt még egy kicsit körül akartunk nézni Macumotóban, mert előző este olyan nagyon nem sikerült. Kiderült, hogy pont most hétvégén van a Kurafuto Feá, azaz craft fair, kézművesvásár. Erre emlékeztem valamennyire régről, de ez tíz éve még egy meglehetősen kisméretű rendezvény volt, elszórva voltak mindenféle vicces kézművesek az Agatanomori parkban. Hát most kicsit többen jöttek:

Maga a park egyébként egész szép. Bár az egyik oldalról a bejárata nagyon sötét a fák miatt, a közepe teljesen parkszerű:

Micsináljak, beadtam én is a derekam, ha már a diplomás olvasók is beszólnak, hogy túl sok a betű, akkor haladni kell a korral. Viszont ha már kép, tényleg egyszerűbb egy panorámakép, mint öt másik:

Egy idő után persze elegünk lett a köcsögökből… márminthogy a kiállítók jelentős része fazekasholmikkal nyomult, de azért voltak más, vicces standok is, az egyik helyen cukorkát lehetett gyártani, a másik helyen alig használható, kézzel gyártott hangszerek voltak, végül voltak mindenféle fémből készült furcsa állatok is:

No meg az egyik fontos programpont az volt, hogy a régi nagy kedvenc Donguri (Makk) nevű spagettivendéglőben együnk.

Nem egyszerű spagettit választani valakinek Japánban, ha nem szereti a tojást és a tengeri herkentyűket, de a Donguriban még ezt is sikerült (én meg a “szokásos” koebi-karubonara, azaz garnélarákokkal dúsított carbonara mellett maradtam):

Készült még gyorsan nappal is tíz-húsz felvétel a kastélyról:

meg a másik irányból is:

aztán irány az állomás és Narai:

Még mindig megvan a Kiso-óhasi:

és még mindig szép róla a kilátás:

4 thoughts on “Matsumoto – Narai

  1. szia sabolc!
    nagyon tetszik az egyik panoráma képed, és azt szeretném megkérdezni,hogy felhasználhatnám-e, persze a neveddel. szóval?

  2. Nekem a gyönyörű tájon kívül még az is tetszik, amit esztek/isztok a Donguriban :) Amúgy mi az, amit ott isztok?

Leave a Reply