Erkölcs és informatika

Az alábbi esetek természetesen a képzelet szüleményei (még mielőtt valaki nyomozást indítana hivatalból):

Mit tegyen egy informatikus, ha egy szervizelt gépen talál úgy négyezer képet jól láthatóan kiskorú (nem barely legal, hanem barely 12) lányokról, rendkívül hiányos öltözetben?

Mit gondolunk arról az ügyfélről, aki szerint teljesen jogos milliókat elkérni lopott tervezőszoftverrel, feketén dolgoztatott egyetemistákkal készült anyagokért, elvégre ők mégiscsak egy “név” a szakmában, ugyanakkor egy hatezer forintos számláért heteken keresztül kell hívogatni őket?

Kell-e családjogi lépéseket fontolgatni valaki ellen, aki a feleségének az összes e-mail címére érkező összes levelet olvassa?

 

4 thoughts on “Erkölcs és informatika

  1. A két utóbbi eset igen csúnya dolog, a teendő lehet megfontolás tárgya, de az elsőben tegyen az említett informatikus feljelentést jól. :(

  2. Hát ez mind elég gáz…

    Az első esetben szerintem is tegyen feljelentést.
    A második… sajnos itthon jellemző…
    A feleségesnél elsőre jelszóváltoztatást ajánlanék. Meg a kapcsolat átgondolását…

  3. Csak a paranoiások élik túl.
    Az első esetben MUSZÁJ feljelentést tenned, mert ha nem, akkor a gép tulajdonosa fog feljelenteni téged, hogy te raktad az anyagot a gépére.

  4. Ha a rénszarvastenyésztői szavazat számít: első esetben a gép bűnjelként a feljelentés mellé csatolandó. Második esetben keresni adóhatósági ismerőst és tippet adni neki. Harmadik magánügynek néz ki, ha benne vagy, az rossz. ;)

Leave a Reply