Cross your t’s and dot your i’s

Két meglepetés.

A sportklubban a szaunában (meg általában itt a szaunákban) nem homokóra van, hanem 12 perces óra. A gyártója Kenko, jót vigyorogtam (健康 ugye annyit tesz, hogy egészség). Namármost nem azért vagyok volt matekszakos meg enyhén OCD-s, hogy ne rögtön az jusson eszembe, hogy milyen elegáns dolog, milyen apró figyelmesség lenne már egész órakor összeigazítani a rendes (természetesen olyan is van, kint a fürdőrészben) meg a 12 perces órát, mert akkor a kinti órát nézve is be lehet ülni úgy a szaunába, hogy az ember tudja, hogy mit fog bent mutatni, tehát például pont egész 12 perc után (mondom én, hogy enyhén OCD-s). Igazából ez már olyan hatszázharmincnyolcszor eszembe jutott, de most először meg is néztem a kinti órát, pont amikor a benti óra szerint egész 11 perckor kijöttem.

Kell mondanom, hogy pontosan óra 23 percet mutatott?

A másik meglepetés akkor ért, amikor kíváncsiságból azért rákerestem a fenti szólásra a neten, oké, hogy kigondoltam címnek, de hátha van valami érdekesség hozzá, amiről lehet jópofizni. Hát volt. Nem egy, nem két, hanem sok ember kérdezi, hogy “de hát ebből a szólásból mi a ‘t’ meg az ‘i’?”.

2 thoughts on “Cross your t’s and dot your i’s

  1. Egy idegenben így-úgy tanult angol számára ez sokkal inkább szórejtvény, aminek oly egyszerű a megfejtése: ??zárd?? össze a fogadat, és mit is kell csinálni a szemmel??? Szól a zsigeri elferdítés, és egyik ige sincs meg. Pedig csak a betűkről és a perfekcionizmusról szól. Megjegyzem, gyakran nem így, hanem fordítva mondják, mert úgy jobb a ritmusa.

Leave a Reply