Black Rose

Ma a semmiből megjelent egy határozottan rosszarcú, lenyomozhatatlan küldönc (nem olyan csini fiú, mint a filmekben szokott lenni), és átadott egy csokor fekete rózsát a marketingigazgatónak, aki erre gyors léptekkel kisietett az irodából. A marketingigazgatónak egyébként is gyanús kapcsolatai vannak, gyanúsan folyékonyan beszél oroszul, és biztos, hogy nem szeretnék egy sötét utcában találkozni vele, és ha mérgesnek tűnik, inkább gyorsan bocsánatot kérek, mert soha nem lehessen tudni.

Nade rózsák. Én még régen olvastam nagyon kicsit a virágnyelvről (főleg azt, hogy mennyire kiveszett), de a fekete rózsáról semmi nem ugrott be. Gyorsan utánaolvastunk hát, és ez volt az első találat:

A rózsához pedig íme egy kis színkód: a vörös és a fehér együtt az egységet jelenti, a fehér rózsa a tisztaságot jelképezi, a rózsaszín a boldogságot, a narancssárga a vágyat, a sárga rózsa pedig ma már a barátságot és az örömöt fejezi ki. A kék, a lila és a fekete rózsa pedig a teljes ízléstelenséget jelenti, legalábbis e sorok írója szerint.

Máshol sem látszik nyoma, hogy a fekete rózsa mit is kéne, hogy jelentsen… tudja bárki?

2 thoughts on “Black Rose

  1. Erősen off-topic, de muszály Neked beszámolnom róla, ilyet nem sokszor láttam még Magyarországon:
    Megállapodtam valakivel egy munkáról, óradíjas elszámolás volt, de mivel a kivitelező szerint ez amolyan a “kisujjamból kirázom, két perc alatt kész” dolog lesz neki, ezért egy relatíve rövid határidőben állapodtunk meg, és a munkát előre kifizettem. A megbízást (részben külső körülmények miatt) 3X annyi idő alatt teljesítette, de mégsem állapított meg plusz díjakat, költségeket. Azt mondta, hogy ő volt az aki nem becsülte meg jól a várható időt, és nem akar félkész munkát kiadni a kezéből, tele rejtett hibákkal. Még ELNÉZÉST IS KÉRT, hogy tovább tartott, mint számítottunk rá. És tényleg nem volt béna, meg ilyesmik, csak alábecsülte a dolog időigényét.

Leave a Reply