7 thoughts on “Na, erre én sem számítottam

  1. A facebookon rendesen terjed a katasztrófás posztod, most már általam is :) Nagyon jó a blogod, most olvasom éppen.

  2. Persze, a demagóg duma mindig jobban terjes: mindig más a hibás, sosem ők, ezt nagyon szeretik hallani.

  3. “Csütörtökre másodfokú riasztást adott ki az OMSZ
    Feltöltve: 2013-03-13 14:06:42
    Kategória: Helyi
    Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

    Csúnya idő várható az ünnepen.

    Azt hittük, hogy már a tavasz jön, de a hosszú hétvégére az előrejelzések szerint visszatér a tél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint:
    Csütörtökön északnyugat felől erős hidegbetörés várható, aminek következtében a kezdeti esőt, havas esőt napközben fokozatosan váltja fel havazás, legkésőbb a keleti megyékben. Éjfélig többnyire 5-10 cm-es hóréteg kialakulására számíthatunk. Az északi, északkeleti szél a reggeli óráktól a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharossá (70-95 km/h) fokozódik. A Bakony és a Balaton térségében, valamint a Nyugat-Dunántúlon és a Kisalföld nyugati felén 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek. A viharos szél elsősorban az ország középső sávjában okoz hófúvást.

    Csütörtökre másodfokú riasztás adott ki az OMSZ a viharos erejű szél miatt.”

    Te ezután utazást tervezel átautózva ott, ahol 10-20 centi havat, és 100km/h feletti széllel kísért hófúvást mond?

  4. 1. Ki az az “ők”? Ez az _én_ véleményem volt.

    2. Én jártam legalább 3 ország magas hegységeiben autóval, és Japánban éltem 2,5 évet a hegyek között (600 méteren laktam és közel-távol ez volt a legalacsonyabb hely). Láttam 95 km/h-nál lényegesen nagyobb szelet is, lehet benne közlekedni, csak ésszel. A kocsink kellően fel volt szerelve, például hólánccal, ha mindenki, akinek nem, szépen otthon marad, gond nélkül elközlekedtem volna. Sőt, megismételném, hogy gond nélkül elközlekedett volna a többiek nagy része is, a _teherautók_ állták el az utat, ott, ahol nekik TILOS.

    3. Ezzel együtt, a poszt jelentős részben arról akart szólni, hogy ott, ahol NEM volt szélvihar, hóvihar, és egyébként tökéletesen járható volt az út túloldala, mert AZT takarították, miért nem történt 12 órán át semmi, és hogy lehet az, hogy napfelkelte után, amikor már országosan állt a botrány, hirtelen pár óra alatt a problémák 90 százalékát megoldották?

  5. Az osztrák kormány, “monnyon le”, mert nem készült föl időben a hóra! 100 autó ment össze tegnap, az autópályán. A kamionok törtek-zúztak.. Miért nem volt kamion-stop? Hiszen tudták milyen rossz idő lesz… Gondolom, mert nem volt takaríta az út a nagy hótól. Kértek volna segítséget a németektől, ha nem tudnak tenni semmit.
    Gondolom, még sms-t sem küldtek…

    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/600255_2994153788108_1024360810_n.jpg

  6. A vitához azért nem árt, ha meghallgatjuk a másikat is. Arra sincs semmi szükség, hogy provokálj.

    Bárhol lehetnek balesetek, nagy is. Az én posztom arról (is) szólt, hogy ahol NEM volt baleset (ha jól értettem, kb. 12 kilométerre volt tőlünk legközelebb befordulva egy kamion) ÉS járható volt az út túlsó oldala hibátlanul (már este is le volt takarítva, nemhogy éjjel), akkor pontosan miért is kellett ott várni 12 órát, mire bárki elkezdett bármit csinálni? Két-három helyen kinyitják a szalagkorlátot, mindjárt enyhült volna a nyomás legalább a hátsó részén, és akkor esetleg odaférnek a balesethez is.

Leave a Reply