Tág zenekar…

… úgyismint broadband… a kicsomagolástól a csatlakozásig kevesebb, mint 3 perc alatt helyeztem üzembe a szélessávú routert. Olyan nagy meglepetésekre nem számítottam, de az finoman szólva is barátságos volt, hogy a bejelentkező képernyő azzal fogadott, hogy “na és ki a szolgáltatója és milyen előfizetéssel?”

Egy kattintás, név, jelszó, még egy kattintás, hogy Kelet- vagy Nyugat-Japánban vagyok, oszt ennyi.

És hogy ne tessenek szórakozás nélkül maradni, szép-szép az agglegényélet, de egy rövid lista arról, hogy mikről kéne leszokni, mielőtt egyáltalán megfordulna a fejemben, hogy japán feleséget akarjak:

1. A futont (ágyalj és paplan) bizony el kéne szépen pakolni minden egyes nap reggel a szekrénybe. Ezt azt hiszem, a Japánban eltöltött összesen lassan négy és fél év alatt talán tízszer, ha sikerült (na jó, másfél év kollégium volt ággyal).

2. Nem hagyjuk ott másnapra a mosatlant.

3. Sűrűbben mossuk ki a fürdőszobát (havonta helyett naponta… mielőtt ki tetszenének akadni, itt ugye az egész fürdőszoba vízhatlan, a kádon kívül zuhanyozik az ember, szóval automatikusan mosódik minden zuhanyozásnál, de ez egy átlag tisztaságmániás japán feleségnek édeskevés).

4. Nem eszünk a szerver dobozán.

5. Nem főzünk a padlón rizst. Ja, és háromszor megmossuk a rizst, mielőtt megfőznénk (és baktériumölős késsel főzünk, hogy véletlenül se kerüljön az ételbe semmi baktérium, és lehetőleg a maradék immunrendszerünk is megszűnjön).

6. Keresni kéne egy olyan állást, ahol van évi két prémium (bonus). Ez igen fontos része a japán érzelmi életnek.

7. És végül nem lövöldözünk a szobában gázos, műanyag golyós (BB-) pisztollyal… :-)

6 thoughts on “Tág zenekar…

  1. Ghost:

    Hehe… minek a házias?

    Sabolc:

    Kihagytad a “mindenhova a megfelelő papuccsal lépünk be”-t :-)

  2. Izé.
    Az én feleségem nem japán. De a kádat minden zuhanyozás után ki kell törölni, ellenkező esetben egy hét múlva ellepi a vízkő. Következésképpen a tetőtől-talpig vízhatlan japán fürdőszoba nem mosódik magától a zuhanyozás alatt, hanem vízkövesedik…

  3. Sabolc.
    13-ai postodban virágot vettél két nőnek, hogy mosolyogjanak. Most meg házasodni akarsz.
    Mióta is vagy kint? Tudod, megváltozik a zember szexuális szelektivitása, meséltem magamról is Nigériában…

Leave a Reply