Itt is vannak idióták

Yokohamában kicsit ritkábbak a sibujai híres, hatalmas, “minden irányból minden irányba” típusú gyalogos kereszteződések, de pont Hinodecsónál van egy:

és itt a másik fele ugyanannak, még több zebrával:

(A felirata szerint a barnás oszlopszerű épület valami szutorippu, azaz sztriptízbár, de sose vitt rá a lélek, hogy megnézzem, mi van bent.)

Na, ahogy álldogálok a kereszteződésben, épp pirosra váltott a gyalogos lámpa, amikor ilyen furcsán vandál hanggal hallok közeledni egy autót, és jól hallhatóan nem lassít eléggé. Jön, megelőzi a lámpánál álló taxist, majd berongyol a kereszteződésbe és üvölt a zene a kocsiból.

Mielőtt kitenném a képet, egy kicsi magyarázat. A jelenség teljesen létezik itt is, csak tán még sokkal kontrasztosabb, mint otthon (meg nem társul annyira bőrszínhez… mint mondjuk Amerikában, miért, mire tetszettek gondolni?): tipikusan a motoros gengek fiataljai ilyenek meg a yakuzák: erőszakos, buta barmok, amihez egyáltalán nem feltétlenül társul komoly fizikai erő, rettenetesen primitív viselkedés, borzasztóan bunkó beszéd, és a totális fegyelmezhetetlenség. Ezek a fickók tényleg csak abból értenek, ha össze-vissza verik őket, és akkor sem nevelődik, max. szót fogad (vagy beledöglik). Viszont szemben mondjuk a kigyúrt állat négerekkel, akik valami borzalmas low-rider verdával villognak, itt ugye ezt sokkal kevésbé tolerálja a rendőrség, vagy éppen nincs is pénze komolyabb autóra,  úgyhogy itt simán előfordul, hogy a kerületi Hell’s Angels robogón tolja, vagy mint a jelen esetben, nagyon úgy tűnik, hogy menőcsávókám csak anyuci kocsiját tudta elhozni:

Leave a Reply