Helyzetjelentés Yokohamából

Azért annyira még nincs minden rendben. (Gábor Konandai állomás közelében lakik, oda Gumyoji, a régi kollégium olyan 8, Maita 9, Yoshinocho meg majdnem 10 km.)

[12:40:40 PM] Gábor: Tegnap sorbaálltam rizsért, kenyérért, tejért és WC-papírért… de egyiket se kaptam, mire sorra kerültem. Úgy éreztem magam, mint egy retro 40-es 50-es évekbeli filmben, ahol sorba kell állni es jegyre kapod a kajat. :)
Na, jegyről itt még nincs szó, csak az utánpótlások késnek… és persze az ember az ember, akármennyire is higgadtak a japánok, azért a felvásárlást elkezdték.
Ezután én elmentem Gumyoji és Maita közé (ahol a hátsó kis utcákban sok a családi vallalkozású kicsike bolt, és általában ezeket csak a helyiek ismerik), hátha ott szerencsém lesz. Gyalogoltam 2 órát egészen Yoshinochóig meg vissza. A boltosok egy része felismert… és a végén lett majdnem minden a “hátsó szobából”. Kaptam 4 kg rizst, kenyeret, tejet, almát, krumplit es 24 tekercs “kincset érő” WC-papírt. :) Sőt, az egyik nénike azt mondta, ma délben is kap majd árut, megint menjek el és majd félretesz nekem fontosabb dolgokat.
Na, hát ennyire fontos az ismeretség és az, hogy régen, amikor elmentem a boltjaik előtt, akkor mindig köszöntem jóreggelt az állomásra vagy a sportcentrumba menet. Ezen múlt a tegnapi beszerzési körút :)
[12:41:28 PM] Gábor: ja igen, ma visszamentem a komeya-sanhoz [a rizsárus] és kaptam még 5 kg-t, így tudtam anyósoméknak is adni…

One thought on “Helyzetjelentés Yokohamából

Leave a Reply