Carrie, a nyomtató

Direkt olcsó nyomtatót vettem még tavaly (HP Photosmart Plus B210), USB-n kötöttem rá a gépre, eszembe sem jutott szenvedni a Wi-Fi-vel, vezetékes hálózati kapcsolat meg nincs rajta (alighanem megduplázná a nyomtató árát, komolyan).

Olcsósága ellenére, néha láthatóan frissíteni akarja az agyát, rá szoktam hagyni, miért is ne. Úgyhogy a minap is, ahogy kikapcsoltam a számítógépet, kapcsolnám ki a nyomtatót is, de az nyafog, hogy ő frissíteni szeretné a szoftverét. Hát jó, frissíts, ha annyira akarsz. Neki is látott.

Majd ekkor dermedt rám, hogy de hiszen a számítógép ki van kapcsolva, hogy a bánatban frissít ez akármit is… egy pillanatra még végigfutott a reality check, hogy oké, “tápos” az USB-elosztó, de hát AKKOR SEM KOMMUNIKÁLHATNA…

Nem tett jót, hogy hetek óta MI-k vesznek körül (Iain M. Banks regények, meg néztem sok Andromédát), kezdett felkúszni a gerincemen a jeges rémület, hogy itt bizony egy mesterséges intelligencia születésének lehetünk tanúi…

…amikor is megláttam, hogy vadul villog a Wi-Fi visszajelző lámpája. Áhá, szóval loptál magadnak netet, te csibész (a szomszéd még mindig nem zárja le a routerét).

Ezzel együtt, a jelenség szerintem simán rémisztő, a nyomtató láthatóan már teljesen önállóan kúszik a csecs felé, ha így folytatják, bizony öntudatra fog ez ébredni és kölcsönkér.

One thought on “Carrie, a nyomtató

  1. Ez még jobb megoldás, mint amivel én találkoztam. Szintén Wi-Fi nyomtató, ez mondjuk Canon. Be lett állítva Wi-Fi nyomtatásra, de az egyik gépre usb-vel is be lett kötve. A gép is Wi-Fi-n keresztül kapcsolódott a hálózathoz. Ment minden szépen, míg egyik nap kikapcsolták a nyomtatót, mondván ne menjen és csodálatos módon megszűnt a gépen a Wi-Fi elérés. A nyomtató magához rántotta a kapcsolatot és eldöntötte, hogy ő a Wi-Fi csatlakozás a gépen, és kikapcsolva persze nem ment a kapcsolat. Persze a gépen ezt semmi nem jelezte.

Leave a Reply